Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
KazaloPortalRegistriraj sePrijava

 

 PREROŠKE NOVICE #1

Go down 
AvtorSporočilo
Maggie Pendragon

Maggie Pendragon


Posti : 554
Priljubljenost : 5
Datum registracije: : 24/01/2012
Starost : 23

PREROŠKE NOVICE #1 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: PREROŠKE NOVICE #1   PREROŠKE NOVICE #1 Icon_minitimeNed Jul 22, 2012 1:53 am

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ja, nazaj smo! Z novim šolskim letom se vam obetajo tudi nove številke Preroških novic. Vse učence lepo naprošamo, da se nam pridružijo pri ustvarjanju. Več glav, več v rok več napiše (:
Uživajte v branju!

KAZALO:
-NOVICE:
*bunkenlji odkrili plašč nevidnosti?
*Novi sistem upočasnil gobline?
*Holidays party
*Hogwarts je nevarna šola
-INTERVJUJI:
*Novo šolsko leto (z Meredith in Linn)
*Na prečni grozovit potres (z Liso)
-Gossip:
*Maggie Pendragon- Je strah razlog za skrivnost?
*Ron in Maggie - Prekinila sta!
*Gina's sicret
-Zanimivosti:
*Ustanovitelji šole bolj podrobno
-Posterji
-ZahvalaNOVICE

BUNKLJI ODKRILI PLAŠČ NEVIDNOSTI?
Ja, prav ste prebrali. Na Hrvaških webnovicah Znanost so objavili, da so na Kitajskem bunkeljski znanstveniki "odkrili" novo platno, s katerim naj bi človek večinoma postal neviden. Obrazložili so, da se to zgodi, ko svetlo pade čez plašč. Posebni minerali, postavljeni v plašč, na žarek svetlobe reagirajo tako, da osebo ali predmet, ki je v plašču, skrijejo. Problem je ta, da ne skrijejo plašča. Bunkeljni pravijo, da ga morajo še "dokončno izdelati".
Bunkeljska verzija plašča nevidnosti:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vprašali smo gospoda Aldousa Coopera, raziskovalca bunkeljskih in čarovniških odnosov, kaj se zares dogaja. Rekel nam je štiri najbolj verjetne možnosti:
Aldous Cooper
1. Mogoče je nek čarovnik nevede začaral bunkeljski plašč, da postane skoraj neviden. Ko se je tega zavedal, se mu je ideja, da bunkeljni odkrijejo plašč nevidnosti zdela zabavna. Skupini bunkeljskih znanstvenikov je spremenil spomin in sedaj verjetno kroži naokrog in se hvali s svojo napako.
2. Bunkeljni se po znanstveni poti zares približujejo čarovniškim navadam.
3. Nek neumnež je to naredil, da bi zaposlil Ministrstvo, medtem, ko on mora opraviti kaj drugega...
Prva možnost, je še dodal, je najmanj verjetna, saj se plašč vidi, ne pa osebo, ki je v njem. Morda pa je neznan čarovnik poznal kakšen stari urok, ki smo ga mi pozabili...
Čarovniški plašč nevidnosti:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Medtem, ko čakamo na rešitev nove uganke vam želim,da bi Madam Malkin končno dobila kakšen pravi plašč.
By: Kimberly MonroeNOVI SISTEM UPOČASNIL GOBLINE
V javnost so prišle številne novice o vlomih v Gringott. Ko so se goblini poglobili v vlome so ugotovili, da je za vse vlome kriv en storilec. Ukradel naj ne bi še ničesar vendar pa poskuša priti v sef 1072. Kaj je tam nam goblini niso zaupali ampak vsi vemo, da so ti sefi strogo zastraženi, celo z zmaji. Goblini so se odločili, da bodo stvari prišli do dna in ujeli storilca.
Kot že vemo je na prvi strani Preroških novic velikokrat pisalo, da Gringott ni več varen. To ni resnica. Gringott je varen ker kot veste ga stražijo različni uroki in v njegovih globinah celo zmaji. Tat, ki poskuša priti v Gringott želi v sef 1072. Kaj je tam notri zanima številne čarovnike a goblini molče sedijo. Minister jim je obljubil, da takoj ko ujamejo storilca bo Gringott varen vendar morajo vedeti kaj je v sefu. Goblini pa še vedno molčijo. Storilca čaka doživljenska kazen ali pa Poljub saj je to po besedah ministra skrajno nor zločin. Ko sem intervjujala enega izmed goblinov je bil ta skrajno nesramen ampak to mu je seveda oproščeno saj so te dni vsi goblini ves čas na preži.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Jaz: Trenutno ste vsi goblini na prežiin zato čarovniki sklepamo, da je v sefu nekaj skrajno vrednega. Zakaj nam tega ne zaupate?
Goblin Terwich:[/b] Seveda, smo v preži ker storilec lahko vsak čas vstopi v Gringott mi pa tega ne vemo. Ne zaupamo tega, zato ker se vam gre samo za zlato in čim bi razkrili kaj je notri bi vsi poskušali oropati Gringott.
Jaz: To, da smo čarovniki pohlepni in si želimo samo zlata prav gotovo ni res! Mogoče se med nami najde kakšen tak kot je ta storilec ampak še ta bo šel za zapahe! Saj ste slišali gospoda ministra kajne? Kakšne ukrepe pa boste naredili?
Goblin Terwich:
Seveda je res! Upam, da bo minister držal obljubo in morakvarjem ukazal naj mu dajo poljub! Naredili bomo še nekaj osnovnih ukrepov, ki bodo kmalu prišli v javnost in nekaj takšnih, ki nikoli ne bodo prišli v javnost saj bi se tat na njih lahko pripravil!
Jaz: Novi sistem bo vsekakor upočasnil Gringott in njegovo delovanje. Mislite, da boste zaradi tega kaj oškodovani?
Goblin Terwich:
Seveda ga bo upočasnil a tako pač je! Oškodovani pa ne bomo saj naše stranke vedo, da je Gringott daleč najbolj varen prostor v Angliji in da so taki ukrepi pač pomembni..Sicer pa..Kaj vas "tak firbec matra a? Vohunite za Gringott, da bi lahko drugim prenesli informacije! "
[bgJaz: Seveda, da ne vohunim. Kot sem se že predstavila sem novinarka in pišem za Preroške novice torej ne vohunim!
Goblin Terwich:[/b] Ja ja se mi kar zdi.
Jaz: No kakorkoli. Hvala za intervju in želim vam veliko sreče pri iskanju storilca.
Goblin Terwich:
Ja ja hvala adijoo!
No, ker je goblin postal že kar malo nesramen in me začel obtoževati sem raje zaključila intervju.
Skratka mlade mamice in mame otrok se največkrat pritožijo čez Gringott-ovo počasno delovanje.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Mame in ostali čarovniki močno upajo, da bodo do septembra storilca ujeli saj bo takrat največja gužva. Čarovniki namreč kupujejo potrebščine za svoje otroke na Prečni ulici. Seveda je bila ena mama za kratek intervju.
Jaz: Kaj si mislite o počasnem delovanju Gringott-a?
Gospa Moonson:
Bojim se, da se bo tole zavleklo do septembra! Doma imam 4 otroke in od tega dva obiskujeta Bradavičarko. Kako naj pridem do svojega zlata ko pa velja takšna vrsta. Seveda jih razumem, pač ujeti ga morajo a srčno upam, da ga bodo čimprej!
Jaz: Seveda, tega si želimo številni čarovniki. Kaj pa kazen, ki jo obljublja minister? Nekaterim se zdi prestroga nekaterim premila..Kakšno mnenje imate vi o tem?
Gospa Moonson:
Kazen, ki jo je izrekel minister je v redu. Sicer se mi zdi Poljub malo prestrog zato upam, da bo dobil doživljensko v Azkabanu....To bo izučilo ostale, ki bodo poskušali vlomiti v Gringott!
Jaz: To je torej vaše mnenje! Hvala za intervju!
Gospa Moonson:
Prosim!
[You must be registered and logged in to see this image.]
Seveda vas zdaj že zanima kakšne osnovne ukrepe bodo napravili goblini. Kot veste zdaj že bodo nekateri znani nekateri pa ne. Kateri bodo znani nam bo zaupal Goblin Vermot s katerim bom opravila še en intervju. (vsaj upam, da nam bo zaupal )
Jaz: V javnost so prišle novice o novih ukrepih..To je tudi potrdil vaš kolega Terwich. Če nam lahko zaupate..Kakšni bodo ti ukrepi?
Goblin Vermot:
Seveda on javnosti vse takoj raztrobi ampak če je to že znano vam bom povedal teh nekaj osnovnih. 1. je ta, da bomo stranke zmočili z vodo, ki bo sprala mnogobitni napoj. Če je oseba prava gre naprej v sušilnico kjer se v 5 sekundah posuši obenem pa posuši vse uroke s katerimi so se obdelali. 3. ukrep: ko bodo prišli do goblina in zahtevali, da jih odpelje v določen sef ga bo ta preveril z detektorjem. Potem ko bosta prišla do vozička, ki je uročen tako da v njega ne more sesti noben, ki zlato hoče ukrasti ampak tisti, ki je pošten. Če se tat vseeno vsede ka voziček vrže na začetek Gringotta. Potem ko že potujeta v globine Gringotta je vse skrito. Lahko vam še razkrijem, da imamo notri poleg zmaja še trola velikana in ljudožerskega hipogrifa. Drugo ostaja skrito.
Jaz: Fjuh to so pa pravi ukrepi in dvomim da si bo kdo upal priti vanj. Tili ukrepi ki ste nam jih našteli bodo zelo upočasnili Gringott in nekateri čarovniki so zelo jezni nekateri pa ne. Kaj si vi mislite o tem?
Goblin Vermot:
Po domače povedano: "me prav malo briga" kaj si mislijo o tem. Ti ukrepi so strašno pomembni za prihodnost Gringotta! In mi, goblini se ne ozirami na čarovnike!
Jaz: Tat vsekakor spremlja Preroške novice. Kaj bi mu radi sporočili?
Goblin Vermot:
Rad bi ti sporočil, da bos s sedanjimi ukrepi vsekakor ujet! Dobil boš Poljub ali nepovratno vozovnico za Azkaban! In ja..stvar, ki jo iščeš v sefu 1072 je premeščena..Kam pa ne povemo
Jaz: No, hvala za intervju ! In želim vam veliko sreče pri lovljenju tata!
Goblin Vermot:
Ni kaj..Hvala!
[You must be registered and logged in to see this image.]<-- približna slika storilca
To so bili ukrepi, ki so jih naredili goblini. Zgoraj je slika storilca, ki je poskušal oropati Gringott. Ujel ga je fotoaparat nič slutečega čarovnika.
Opis storilca:
Višina: okoli 185 cm
Teža: Natanče teže še nismo izvedeli a po podatkih naj bi bil zelo suh.
Značilnosti: Z desno nogo šepa, ne vemo zakaj..Pri prvem poskusu je spil mnogobitni napoj, pri drugem se je "našemil" zdaj čakamo 3. napad..na preži so uslužbenci ministrstva in aurorji.
Tako! Upajmo, da jim bo uspelo ujeti storilca. Tako ne bomo več dolgo čakali, da pridemo do svojega zlata.
[You must be registered and logged in to see this image.]
By: Kimberly MonroeHOLIDAYS PARTY
[You must be registered and logged in to see this image.]
Na akademiji za čarovnike in čarovnice, eni in edini Bardavičarki praznujejo 100 članov. Zabava se kot vse odvija v dvorani akademije in ima množično udeležbo. Za vse se kaj najde. Nekateri lahko uživajo na pijači ob točilnem šanku, drugi lahko plešejo v ritmu glasbe v plesni sobi, tisti ki želijo malo samote se znajdejo v Sobah ali na terasi. Zabava je namenjena vsem, tudi tebi! Če še nisi, se jim pridruži in uživaj do jutranjih ur. Kmalu bo začetek šolskega leta, zatorej se znorite sedaj, ko še imate čas.
by Maggie PendragonINTERVJUJI

Hogwarts je nevarna šola!
Ugotavljajo, da je Bradavičarka oziroma Hogwarts nevarna šola. Razlogi so neznani, učenci mislijo, da si ministrstvo spet izmišljuje, a so pred mesecem dni odkrili nekaj neverjetnega. Pod Bradavičarko so jame ki imajo neverjeten vpliv na učence in včasih tudi na profesorje. Nekatere imajo dober, druge slab vpliv. Ministrstvo za čaranje je izpostavilo nekaj posledic:
- Zaradi jam so učenci čisto podivjani
- Zaradi slabega vpliva jam se quidditch igrišče včasih kar zakoplje pod zemljo
- Stopnice, ki se premikajo, so ponorele in se premaknejo vsakih pet sekund.
- Ravnateljica zaradi slabega vpliva sprejema na šolo razna bitja kot so vampirji, volkodlaki in celo TROLI.
Ko smo o tem vprašali gospo Kalvaro Temyno, je samo odvrnila: »Brez komentarjev zaenkrat.«
Ko bomo izvedeli več, vam takoj pišemo.
By Gina PorterNOVO ŠOLSKO LETO
Na Bradavičarki, akademiji za čarovnike in čarovnice se začenja novo šolsko leto. Le to bo spet polno sklepanja prijateljstev, prepovedanih ljubezni in najpomembneje učenja in odkrivanja marsikatere magične teme. Spregovorili smo nekaj besed z ravnateljico šole Meredith Montgmery, ki nam je pojasnila kakšna so njena pričakovanja za to leto.
[You must be registered and logged in to see this image.]
MEREDITH:
Jaz: Se bo v novem šolskem letu na akademiji kaj spremenilo?
Meredith:Če pogledamo bolj natančno, se bo vsekakor. Vsako leto se na naši Bradavičarki akademiji nekaj spremeni - ali dobimo novega učitelja, nove prostore, ipd ... Seveda pa ne smemo pozabiti na nove učence, ki vsako leto pogumno in prvič prikorakajo za podravnateljico Tino Holswloth ali mano ... Nato jim sledi razvrstitev v domove, saj veste. Uf, seveda! Pa naši že malce starejši učenci, tisti, ki končujejo 7. letnik nas žal zapustijo ...
Jaz:Kako se vi počutite ob svojem delu na akademiji?
Meredith: Meni je delo ravnateljice zelo naporno, hkrati pa zelo lepo delo in kar se da sprejemljivo. V stiku s z otroki in mladimi, ter z svojimi sodelavci - učitelji. Z večimi se zelo dobro razumem in smo tesni prijatelji. Mislim, da takrat, ko se bom upokojila (ali umrla) (uf, mislim, da boste še dolgo čakale, hehe) ZELO pogrešala to delo, nasploh pa Bradavičarko.
Jaz: Ministrstvo si to leto veliko obeta od akademije, ste zaradi tega kaj živčni ali pod pritiskom?
Meredith: Ne, nikakor ne. Brez besed sem. No, pač, vedno nam je vse uspelo, s skupnimi močmi. Roka na roko palača, kamen na kamen pogača! (:
Jaz: Torej, kateri od domov je letos favorit za končni pokal glede točk?
Meredith: Misliš, kateri je zmagal? Spolzgad, no, ta zmaga skoraj vsako leto. Hehe. Čeprav so trenutno šolske počitnice, smo uvedli točke. Vodi pa Spolzgad - seveda! Tam je največ pridnih in delavnih, marljivih članov ... Se pa vmes najdejo tudi kakšni tečneži ali zlobneži. No, ja, taki so značilni za Spolzgad! (smeh) Bomo pa začetek šolskega leta 2012/13 uvedli vse te točke, ki so bile podeljene med počitnicami izbrisali, saj je bo tako najbolj pravično. Razlogi so seveda znani.
Jaz:[bg So kašne posebnosti glede osebja ali učencev?[/b]
Meredith: No, tole bom rekla: VSAK je po svoje poseben!!! Vsak ima nek dar, unikatnost, svoje posebnost, lepoto, čar, ki ga premore SAMO on. Nihče si ni enak, niti enojajčna dvojčka! Bi pa lahko rekli, da so nekateri učenci zelo moteči med poukom ali na hodnikih ipd. Jih je pa malo. Rajši ne bom omenjala teh imen. Vedo učenci/ke sami pri sebi! (smeh)
Jaz: Koliko si vi sami obetate od tega šolskega leta in kako se spominjate starega?
Meredith: Misliš od tega prihajajočega ali tega, ki je ravno minil? Hehe, no bom povedala kar za oba ... Šolsko leto 2011/12 je bilo zame eno najbolj napornejših šolskih let v moji zgodovini. Največ odpustitev učiteljev, novih učencev z drugih čarovniških šol, neki ljubi dan pa je svet pretresla tudi novica, da se je Saj Veste Kdo vrnil med žive ... Kar naprej to govorijo ... Se je morda res? No, jaz mislim, da se je.
Od prihajajočega se šolskega leta pa pričakujem, no ... Na kratko: nevem! NE HVALI DNEVA PRED NOČJO!
Jaz: Bi še kaj spročili svojim učencem?
Meredith: Dragi moji učenci {bodoči učenci TER bivši učenci}!
Komaj čakam, da se spet vidmo {mislim tiste, ki ste med poletnimi počitnicami odšli domov}. Pa še en rek za vas: Sledi svojim sanjam in nikoli ne obupaj! Kajti vse je mogoče ...
Intervju smo naredili tudi z predstavnico Drznvraana, učenko Linn McCann, ki bo to leto zasedla mize petega letnika.
[You must be registered and logged in to see this image.]
LINN:
Jaz: Kot učenka Bradavičarke, kakšni so vaši nameni (kaj pričakujete) za prihajajoče šolsko leto?
Linn: Kot prvo ... Ni me treba vikati, hehe. Ampak dobro no ... Torej, mislim, da nimam ravno zelo velikih pričakovanj. Vsekakor pričakujem veliko novincev, novih učiteljev, še več zabave, prijateljev ...
Jaz: Kaj pa kot predstavnica Drznvraana, kakšni so vaši nameni? (kaj pričakujte?)
Linn: Upam, da bo letos v Drznvraanu več učencev/učenk in, da se bomo imeli lepo! Tudi letos lahko učenci/ke pričakujejo veliko izletov v Meryascoveeno s svojim domom!
Jaz: Upate na kašne spremembe, ali je Bradavičarka popolnoma v redu takšna kot je?
Linn: Ja, bi bilo super, če bi bila kakšna sprememba, ampak trenutno se ne spomnim, kaj bi si ravno želela, haha. V bistvu, mi je Bradavičarka všeč takša kot je. Rada jo imam in jo sprejemam takšno kot je. Bradavičarka bo vedno moj pravi dom. (: Aja ... bi pa priporočala profesorjem, da si malo 'popucajo' kabinete, ker so preveč prašni. Hehe.
Jaz: Se novega leta veselite? zakaj ja oziroma ne?
Linn: Seveda se ga veselim! Vsakega novega šol. leta se veselim!! Razlogi so seveda očitni; več prijateljev, nadgradnja svojega znanja ipd ipd ... Mislim, da se bomo tudi to leto imelo zelo, zelo lepo! Kot učenka to vsekakor pričakujem! Ni dvoma ...
Jaz: Kateri del leta pričakujete z večjim veseljem: pouk in naloge ali plese in zabave?
Linn: Vsekakor zabave, ane! Tudi pouk in naloge so zelo pomebni - saj veste, novo znanje, nadgradnja znanja in to ... -, vendar imam vsekakor rajši zabave! Všeč mi je, da imamo vsako let kakšno, no, kdaj jih je še več na leto. Lahko bi rekli tudi, da sem prava žurerka. Ampak vredu ... Ne taka, ki pijančuje in podobne stvari. Realno premišljujem.
Nazadnje smo prišli do zaključka, da kljub majhnim pomanjkljivostim, ki jih Bradvičarka, kot vse šole, ima, bo to leto nekaj posebnega, kot vsako pred njim. Vi, dragi učenci morate uživati vsako sekundo, pa čeprav bo večina teh za knjigami. Učiteljem pa želim čim več tihih, a sodelujočih ur.
by Maggie PendragonNA PREČNI GROZOVIT POTRES!
Prečno ulico je preteklo noč stresel potres, kot ga čarovniški svet še ni doživel. Na Prečni še nikoli ni bilo potresov, zato tudi seizmografov ni, ki bi zabeležili jakost potresa. Na srečo ni umrl noben čarovnik, eden pa je zaradi straha poskušal zbežati iz bolnišnice Svetega Munga. Tudi porušene stavbe so takoj zjutraj postavili v prejšnje stanje. Kot pa smo izvedeli, v tem primeru ne gre za naravno katastrofo, ampak naj bi potres povzročila magija. Ministrstvo se s tem še ukvarja, mi pa smo se odločili narediti intervju z aurorko Tanjo, ki je vodja raziskovalne ekipe.
Novinarka: Pozdravljena. Ste pričakovali sploh pričakovali potres, glede na to, da naj bi bila Prečna ulica zavarovana pred naravnimi katastrofami?
Lisa:
Po pravici povedano, tega nihče ni pričakoval. Kot ste že vi omenili, je Prečna ulica zavarovana pred potresi, cunamiji, ali pred katerokoli naravno katastrofo. Zato smo tudi ugotovili, da je bila povzročiteljica potresa magija.
Novinarka: Kdo pa je storilec, če ste že izvedeli?
Lisa:
Sicer imamo osumljenca, vendar vam imena ne smem izdati. Le-ta je še na neznani lokaciji, aurorski komisat pa se ga trudi poiskati. Lahko pa vam povem še, da je v primeru zagotovo šlo za črno magijo.
Novinarka: Je mogoče za vsem tem Saj-Veste-Kdo?
Lisa:
Te možnosti seveda ne moremo izključiti, vendar sem sama mnenja, da je storilec to naredil na lastno pest. Saj-Veste-Kdo bi to naredil bolj potuhnjeno. Vendar so vsi člani čarovniške skupnosti trdno prepričani, da je za tem on.
Novinarka:S katerim urokom pa je oziroma so povzročili potres?
Lisa:
Na to vprašanje vam ne znam odgovoriti. Ministrstvo je vpoklicalo posebno skupino čarovnikov, ki se ukvarjajo z uroki. Očitno je storilec uporabil nam še neznani urok v okviru črne magije. Strokovnjaki bodo skušali ugotoviti urok, saj so na Prečni ulici postavljeni tudi senzorji za uroke. Toda ti so se med potresom sesuli in uslužbenci ministrstva jih skušajo spraviti v prvotno stanje.
Novinarka: To je za danes vse. Hvala, da ste si vzeli čas in se pogovorili z nami.
Lisa:
Hvala tudi vam.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vendar nismo govorili le z vodjo raziskovalne skupine, temveč tudi z ministrom, ki je na vprašanja z veseljem odgovoril. Podal nam je še nekaj novih podatkov, ter že znane iz njegovega vidika.
Novinarka: Pozdravljeni! So vas pretresli dogodki zadnje noči, glede na to, da je Prečna ulica zavarovana z veliko uroki proti tem?
Gospod Minister:
Kako me le ne bi? Sam sem osebno prisostvoval pri izvajanju zavarovalnih urokov in vsi so bili pod budnim očesom strokovnjakov za uroke. In zagotavljam vam, da so bili izvedeni brezhibno in natančno.
Novinarka: Bodo uvedeni kakšni posebni ukrepi morebiti v krčmi Počeni kotel, kjer je tudi vhod na Prečno ulico ali pa kar na sami ulici?
Gospod Minister:
Seveda. Posebni ukrepi so že v nastajanju. V Počenem kotlu bo dodan senzor za uporabnike črne magije in le-ta jih ne bo spustil skozi opeke na Prečno, pa četudi bo uporabil pravo zaporedje. Če pa se bo uporabnik črne magije uspel prebiti na ulico, pa ga bodo zaznali drugi senzorji in mu onemogočili premikanje. Nato pa bodo ponj prišli aurorji in šel bo v Azkaban.
[bgNovinarka: Kaj pa mislite, zakaj je storilec sploh sprožil potres?
Gospod Minister:[/b] Do zdaj, se glede tega še iščemo. Zaenkrat še nima nobeden kakršnekoli teorije o tem, vendar se trudimo razvozlati tudi to. Sam sem mnenja, da je hotel prestrašiti čarovnike in čarovnice ter izvesti rop Gringotta ali pa je hotel priti na ministrstvoali v aurorski komisat. Hvala bogu, so se mu ti načrti ponesrečili saj se goblini v banki niso zmedli, le malo so se prestrašili. Prav tako so na Ministrstvo in v aurorskem komisatu so ostali mirni.
Novinarka: Hvala za te spodbudne besede in ker ste si vzeli čas in se pogovorili z mano za Preroške novice.
Gospod Minister:
Hvala tudi vam.
[You must be registered and logged in to see this image.]
By: Kimberly MonroeGOSSIP

[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

ZANIMIVOSTI

USTANOVITELJI ŠOLE BOLJ PODROBNO
Vsi poznamo predstavnike oz. ustanovitelje te prečudovite, velikanske šole z imenom Bradavičarka. Naredili so jo : Godric Gryfondom, Perwola Pihpuff, Salazar Spolzgad in Daniela Drznvraan. Naj vam jih opišem malo bolj podrobno.
GODRIC GRYFONDOM: Godric Gryfondom je verjel, da ima vsak, ki kaže čarobne sposobnosti, pravico do vpisa na Bradavičarko. Klobuk Izbruh je sprva pripadal Gryfondomu. Njegov meč z rubini na ročaju še vedno obstaja in je v Dumledorejevi lasti. Po mnenju klobuka Izbruha G. Gryfondom prihaja iz Maverja. Možno je, da je Godricova jama poimenovana po Godricu Gryfondomu. Godric je cenil pogum zato v Gryfondom pridejo učenci, ki imajo te lastnosti.
[You must be registered and logged in to see this image.]
SALAZAR SPOLZGAD: Salzar Spolzgad je hotel, da se na Bradavičarko vpišejo samo čistokrvni čarovniki in nihče drug. Zaradi prepira je sklenil, da bo zapustil šolo še prej pa je zgradil dvorano skrivnosti. Znal je kačji jezik torej bil je poznavatelj čitljivije. Dom je znan kot najbolj zvit in prebrisan tudi najbolj zloben. Takšen je bil tudi Spolzgad.
[You must be registered and logged in to see this image.]
DANIELA DRZNVRAAN: Daniela Drznvraan naj bi po mnenju klobuka izbruha prišla iz Dola. Daniela je bila najbolj pametna oseba na Bradavičarki. V dom poimenovan ravno po njej pridejo samo pametnejši.
[You must be registered and logged in to see this image.]
PERWOLA PIHPUFF: Perwola Pihpuff je bila zelo zvesta in poštena gospa. Takšna je tudi značilnost njenega doma oziroma učencev v njej. Po mnenju klobuka izbruha naj bi prišla iz Wallesa.
[You must be registered and logged in to see this image.]POSTERJI
[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

ZAHVALA
Posebna zahvala gre našim novinarkam, Kimberly in Gini, ter Linn, ki mi je dovolila, da prve novice uredim jaz (: Najbolj pa se zahvaljujemo vam, ki pridno pišete po forumu! :P Ste najboljši člani, ki si jih katerikoli forum lahko le želi... <3

_______________________________________
[You must be registered and logged in to see this image.]

xoxo,
Maggie Pendragon

I'm a blue eagle, form Drznvraan.
It's my fift year here, just if you were asking c:

*:
 

Nazaj na vrh Go down
 
PREROŠKE NOVICE #1
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 :: these relics of a life that no longer exists ::  :: arhiv preroških novic-
Pojdi na: